Uden kategori

Kvalitets tandprotese fra Tandprotesehuset


I løbet af et langt liv er det de allerfærreste, der undgår at skulle til tandteknikeren for at få lavet en tandprotese. Det kan være enten en helprotese eller en delprotese. En helprotese anvendes, hvis der ikke er flere tænder tilbage i munden. De kan være mistet i forbindelse med en ulykke, sygdom eller på grund af almindeligt slid.

I den forbindelse kan en dygtig tandtekniker hos fx Tandprotesehuset fremstille en individuelt tilpasset helprotese. Den erstatter alle fraværende tænder i form af en række akryltænder, som sidder fast i lyserødt akryl, som erstatning for tandkødet. Selve protesen holdes i overmunden på plads af det vakuum, som dannes mellem protese og gane. I undermunden mangler dette vakuum, og man sørger derfor ofte for at få sat 2 implantater i, som protesen kan klikkes fast på. Derved holdes den fint på plads. Er der tvivl om, hvorvidt der kan bevares et par tænder, sørger tandteknikeren for, at klienten undersøges af en tandlæge. Det er en fordel for den enkelte person, hvis blot et par tænder kan bevares. Hvis det er tilfældet, kan man nemlig vælge en delprotese i stedet. Den er mindre og holdes bedre på plads, end det er tilfældet med en helprotese. En delprotese vælges, når der skal erstattes blot en tand eller flere tænder. Der er tale om et stålstel med små bøjler, som sidder fast omkring de tilbageblivende naturlige tænder.

Uanset, hvilken tandprotese som man i sidste ende beslutter sig for, kan Tandprotesehuset hjælpe med at udarbejde en behandlingsplan og et prisforslag til brug ved ansøgning om tilskud til tandprotese hos kommunen. Mange glemmer desværre at søge om tilskud til tandprotese, og det er helt bestemt ærgerligt. Hos Tandprotesehuset er man meget gerne behjælpelig med hele ansøgningsprocessen. Se mere om denne procedure på Tandprotesehuset.dk.

Vis mere

Relaterede artikler

Close