Hus og have

Beregning af friværdi i bolig

Hvordan beregner du friværdien i din bolig?

Der findes mange måder at undersøge friværdien i din bolig. Men hvor skal man starte det spurgte jeg mig selv om forleden da min kæreste og jeg havde en snak om at renovere huset.

Vi havde længe gået og overvejet et nyt køkken, nye gulve i huset samt nye klinker på badeværelserne. Vores hus er 180 kvm. og det var alligevel en stor tur det skulle have.

Det første vi gjorde var at kontakte vores rådgiver i banken og fortælle ham om vores planer. Han var meget informativ og forklarede den proces vi skulle igennem nu. Han anbefalede vi tog kontakt til diverse håndværkere og fik nogle tilbud på de respektive opgaver, så vi var mere klar over omfanget og økonomien i det.

Da dette var på plads modtog banken dette og sendte en mægler ud for at vurdere huset.

Da vurderingen kom tilbage kunne han starte en beregning af friværdi bolig som skulle danne grundlaget for at omlægge vores boliglån. Dette var meget positivt og vi kunne begynde at forhandle med banken om dette rette løsning i forhold til vores lån. Her er der jo også utallige muligheder at gå med, så her skulle vi igen til at sætte os ind i diverse løsninger og hvad der var bedst for vores situation og fremtid. Her var det rart med forskellige valgmuligheder fra banken som kunne lette vores valg. Det var rart for personer som min kæreste og jeg der er ikke er særlig kyndige indenfor det.

Vis mere

Relaterede artikler

Close